Dziś rodzinny obiad :)
Wyszło super - kotlety owinięte wędzonym boczkiem zalane białym winem z dodatkiem szałwii. Kotlety są soczyste a dodatek wina sprawia, że potrawa nabiera dodatkowych walorów smakowych
potrzebujemy:
ok 6 kotletów z indyka;
100 gr wędzonego boczku;
listki szałwii
sól i pieprz
zioła prowansalskie
wino białe półwytrawne
Kotlety posolić, popieprzyć i obsypać ziołami.
Owinąć boczkiem- nie potrzeba wykałaczek. U mnie na jednego kotleta wyszły 2 plasterki boczku. Kotlety wrzucić na rozgrzaną oliwę i posypać szałwią. Smażyć w zrumienienia. Następnie dolać chlust wina. Zredukować ok 4-5 minut.
I gotowe :)
Kotlety można podawać z sałatką z rukoli i pomidorków cherry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz