niedziela, 24 lutego 2013

Sznycle z indyka


Dziś rodzinny obiad :)
Wyszło super - kotlety owinięte wędzonym boczkiem zalane białym winem z dodatkiem szałwii. Kotlety są soczyste a dodatek wina sprawia, że potrawa nabiera dodatkowych walorów smakowych

potrzebujemy:

ok 6 kotletów z indyka;
100 gr wędzonego boczku;
listki szałwii 
sól i pieprz 
zioła prowansalskie
wino białe półwytrawne

Kotlety posolić, popieprzyć i obsypać ziołami.
Owinąć boczkiem- nie potrzeba wykałaczek. U mnie na jednego kotleta wyszły 2 plasterki boczku. Kotlety wrzucić na rozgrzaną oliwę i posypać szałwią. Smażyć w zrumienienia. Następnie dolać chlust wina. Zredukować ok 4-5 minut.  
I gotowe :) 

Kotlety można podawać z sałatką z rukoli i pomidorków cherry. 


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz